Forbrugslån

Et forbrugslån optages i forbindelse med lån af penge til forbrug. I ordet giver det derfor sig selv, at det lån man optager herved, er et lån hvori pengene skal bruges til forbrugsgoder. Det kan eksempelvis optages, hvis du skal bruge penge til en rejse, oplevelser eller til at købe møbler til den nye stue.

Med et forbrugslån bestemmer du selv, hvad pengene skal bruges til, og du har derfor også mulighed for at låne til det nyeste, lækre elektronik på markedet.

Har du udset dig en ny computer, men har du ikke råd til at købe den? Trænger du til en ferie ned i varmen for at samle fornyet energi til at kunne klare det grå og triste vejr herhjemme samt hverdagens stress og jag?

Med et forbrugslån bliver det hele muligt, og du kan derfor bruge pengene på netop det, du ønsker. Der er altså ingen, der sætter budgettet for dig eller bestemmer, præcis hvilke ting eller goder, pengene skal gå til. Med et forbrugslån er det nemlig dig, der bestemmer, hvordan pengene skal fordeles.

Flere muligheder ved forbrugslån?

Hvis du har besluttet dig for at optegne et forbrugslån, har du flere valgmuligheder. Går du i banken vil du typisk skulle tegne et lån med sikkerhed. Det betyder, at banken vil kunne sikre, at de får deres penge igen.

Derfor skal du kunne stille en garanti for, at du vil kunne betale pengene tilbage til tiden. Denne garanti kan eksempelvis stilles ved, at du pantsætter dit hus, din bil etc. Det kan også garanteres ved, at du lader en god ven kautionere for dig.

Lån penge uden sikkerhed

Lyder dette ikke så fristende? Så har du faktisk også en anden mulighed. Mange lånegivere tilbyder forbrugslån uden sikkerhed. Det betyder, at du altså ikke skal stille en garanti for, at de får pengene tilbage til tiden. Derimod er den eneste garanti, som lånegivere får, din underskift.

Alt denne form for lån kræver, er altså blot, at du sætter din underskrift på et lånepapir samt at du giver oplysninger om din person. Denne form for forbrugslån er derfor baseret på tillid fra lånegivere – en tillid som du skal opretholde.

Alt afhængig af alder og situation vil du kunne låne forskellige maksimale beløb. Er du eksempelvis under 20 år, vil du naturligt kunne låne mindre, end dine forældre kan. Jo ældre du er, og jo bedre økonomisk situation du har, er altså afgørende for størrelse af de beløb, du kan låne.

Kilde: Smart Lån låneguide

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *