Stigegolf er blevet et hit

Et af sidste sommers helt store hits var helt klart stigegolf. Det har godt nok eksisteret i en del år, men lige pludselig var det alle vegne. Muligvis blev det til en dille set i sammenhæng med den helt fantastiske sommer, som vi havde. Der var mange timer, som lidt uvant kunne tilbringes udenfor uden at blive gennemblødt – ikke at man ikke kan spille stigegolf i regnvejr, men nogle ting er bare sjovere i godt vejr; heriblandt stigegolf.

Hvordan spiller man stigegolf?

Hver spiller har tre kastebolde også kaldet bolaer. De består faktisk bare af 2 bolde som er forbundet af en snor. Man stiller sig ca 6 meter fra stigen og kaster nu en af sine bolde. Rammer du øverste ribbe, giver det 3 point, midterste ribbe giver 2 point og nederste ribbe giver 1 point. Den der først lige præcis rammer 21 point har vundet spillet.

Du kaster ved at holde fast i den ene kugle og lave et underhåndskast henimod ribberne. Det er en god ide at have lidt ekstra plads bagved stigegolfen i det tilfælde, at du kaster forbi. Pas i det hele taget på mennesker, dyr, ting og sager, når I spiller stigegolf.

Kan alle spille stigegolf uanset alder?

Du behøver ikke være særligt gammel, før du kan være med til stigegolf. Officielt skal du stå med 6 meters afstand, men spiller der mindre børn med, kan man altid tilpasse reglerne ved at lade stå lidt tættere på, når de kaster.

Hvor kommer stigegolf fra?

Stigegolf er af mexicansk oprindelse. I Nord- og Mellemamerika spilles det endda på turneringsplan, mens spillet herhjemme primært spilles på hobbybasis.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *