Billigt at flyve i Europa

Det europæiske flyselskab, som henter og bringer flest passagerer, sælger billige flybilletter online. Det er derfor, så mange mennesker rejser med dem. Det er muligt at komme fra København til Athen og tilbage igen for mindre end 700 kr.

Men hvis man vil have et bestemt sæde på turen, så skal man betale ekstra for det. Når du bestiller en billet hos dem, får du også mulighed for at købe en rejseforsikring. Skal du have en kuffert med, skal du betale ekstra penge for det også.

Det kan med andre ord blive en dyrere affære at rejse med et lavpris flyselskab, fordi der lægges ekstra beløb på billettens pris.

Men det forhindrer ikke, at vi flyver med den slags selskaber. De fleste af os vil helst transporteres billigst muligt. Klart nok. Men vi vil også transporteres sikkert og dækkes ind, hvis noget sker. Derfor er der mange mennesker, der køber en forsikring i tillæg til flybilletten.

Det er i virkeligheden ikke nødvendigt. Vi tænker nemlig ikke på, at når vi flyver med et selskab, som har hjemme inden for den Europæiske Union, så der det underlagt reglerne, der gælder i EU. Uanset om det er et lavprisselskab med dårligt rygte, eller om det er et af, de højt profilerede nationale selskaber. Det er de samme regler, der gælder.

Havde jeg vidst det for 5 år siden, da jeg sad og ventede i 7 timer et eller andet sted i Tyskland på, at maskinens hydrauliske system blev repareret, så havde jeg ikke købt en forsikring, der gav erstatning for forsinket fly!

Jeg kan den dag i dag ærgre mig sort over, at jeg købte den forsikring. Men jeg har lært lektien. Jeg fik hurtigt undersøgt, hvad en rejseforsikring dækker, så når jeg i dag køber en flybillet, køber jeg ikke også ekstra forsikring.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *