Vi har købt Ebeltoft

”Vi har købt Ebeltoft.” Det er en frase, min mand synes, er sjov. Han kan godt lide at overraske folk, når han taler med dem. Han synes selv, at han er en spøgefugl. Og faktisk er det skægt at se folks reaktion, når han siger, at han har købt Ebeltoft. ”Hvad har du købt?” Han får så en mulighed for at forklare dem, han siger det til, at vi har købt en ny sovesofa. Modellen, vi har købt, hedder nemlig Ebeltoft.
Han kan også godt lide at sige til mig, at han tager til Ebeltoft. Og ja, det betyder ikke andet, end at han lægger sig på sovesofaen for at få sig en lur. Som regel efter søndagens frokost, som vi altid gør lidt ekstra ud af.

Vi kiggede på mange forskellige sovesofaer og faktisk også hjørnesofaer, inden vi bestemte os for at købe Ebeltoft-modellen. Den, synes vi, er flottest, og den passer godt i vores stue.

Børnenes favorit

Børnene ligger i den, når de er herhjemme på besøg. De er begge to gift, men har ingen børn selv endnu. Når de begge to, er her, må de trække lod om, hvem der skal have lov til at sove på Ebeltoft. Det par, som ikke vinder lodtrækningen, må klare sig med gæsteværelset, hvor vi har to smalle senge stående.

Da vi ledte, efter sovesofaen kommenterede min mand meget på de forskellige modellers navne. Og ja, hvem er det egentlig, der finder på, at et møbel skal opkaldes efter en by eller et sted? Pasadena eller Montana eller Ebeltoft? Vi så også én, som hed Tokio. Den var nu ikke videre japansk i sit udseende. Det var sådan en stor brunlig én. Ikke lige vores stil. Vi talte lidt om navnene på møblerne, vi så på. Og ja, det er lidt mystisk, at de får sådan nogle navne. Er det noget med, at den enkelte model skal minde én om en særlig livsstil? Hvordan er livsstilen i Ebeltoft? Eller er det noget med, at designerne siger, vi giver sofaerne stednavne og starter alfabetisk. Og når så modellen, der kaldes for Antwerpen, er udsolgt, så får den næste sofa et navn, der starter med B, Bogø, for eksempel?

Stort udvalg

Den forretning, vi købte vores sovesofa i, havde mange forskellige møbler, og de fleste havde alle sammen navne, der ledte tankerne hen på Amerika. Skal jeg være helt ærlig, så var det ikke kun stednavne. Også navne, man døber mennesker. Fx Morgan eller Ashley. Hvorfor kan en sofa ikke hedde Ole eller Gitte? Ja, jeg spørger bare. Er der en eller anden psykologi bagved, de navne, møbler bliver kaldt? Eller er det et trick, så man tror, at møblet er designet af en berømt designer, og firmaet er et stort brand?
Det kunne faktisk være spændende at få mere at vide om det. Navngivning af møbler. Hvorfor og hvordan?
Nå, jeg skal ikke trætte dig med flere af mine spørgsmål. Jeg er glad for Ebeltoft. Det er den bedste af alle de sovesofaer, vi så på, og den bliver brugt meget flittigt herhjemme.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *