Et besøg hos Wokshop Odense

Det er fredag eftermiddag og Odense summer af liv. Fra gode kollegaer, der fejrer at weekenden endelig er kommet, til venner, der nyder weekendens første cocktail. Selvom efteråret så småt er begyndt at komme, skinner solens stråler stadig og himmel er krystalblå i dag.

Jeg går ned langs Jernbanegade, hvor nogle af Odenses hyggeligste spisesteder findes. Forbi de første restauranter og ned mod den mørke facade. Kun det hvide logo bryder med restaurantens ellers sorte mur. Jeg er ankommet til byens nyeste thairestaurant, Wokshop Odense.  Musik spilles ud af højtalerne og varmelamperne er tændt, så man også kan tage plads udenfor, selvom temperaturen for længst er kommet under de 17 grader.

Smil og glæde

Jeg bevæger mig inden for, og en smilende tjener iført en sort t-shirt med skriften ’smile, share, relax’, tager imod mig og mine andre gæster. Vi bliver placeret ved vinduet, så vi kan sidde og kigge ud på de forbipasserende. Klokken er nu 18.00 og langsomt fyldes restauranten af andre glade og spændte gæster. Fra familier, der fejrer en fødselsdag, til første dates og veninder, der har planer om at skulle videre ud efter middagen.

Vi kigger med stor begejstring i menukortet, og kan næsten ikke vælge mellem de mange smagfulde retter. Alt imens vi er i fuld gang med at bestemme os for, hvad vi vil spise, mikser tjeneren vores cocktails. Jeg får en Caipirinha Passionfruit, som ved første tår straks fører mine tanker mod hvide sandstrande, og jeg glemmer for en stund, at jeg sidder i Odense en efterårsdag.

Vores søde tjener spørger nu, om vi er klar til at bestille, og vi fortæller hende, at det simpelthen er så svært for os at vælge. Hun anbefaler os, at bestille retterne Thai style, hvor vi får en masse retter samtidig, som vi så kan dele. Perfekt til os, der bare gerne vil smage lidt af det hele. Først bestiller vi en masse starters. Især de friske forårsruller med sød basilikum, mynte og koriander dyppet i krydret thai sauce samt de sprøde wontons med kylling- og rejefyld er et hit. Vi må virkelig beherske os for ikke bare at spise os mætte i forretterne.

Hovedretterne

Vi er nu nået til hovedretten eller skulle man sige retterne, for de er hele to tjenere til at bære vores mange retter ned. Fra stegte grønsager og nudler til ginger beef og cremet kokossuppe. Vi har naturligvis også bestilt to karryretter. For kan man besøge en thairestaurant uden lige at smage deres karry? Den grønne curry, som er den stærkeste, varmer hele min krop med en afrundet dybde. Mens den gule karry er mildere og mere frugtagtig.

Selvom vores maver er helt fyldte, er vi simpelthen nød til at prøve de stegte bananer med vaniljeis og de lune kokoskager. Vi deler alle fire de to dessert, som alle smager himmelsk. Særligt kombinationen mellem de varme dybstegte bananer og den kolde is, er en favorit ved bordet.

Da vi forlader restauranten, er det mætte og glade, og jeg kan ikke lade vær med at smile ekstra ved tanken om tjenerens t-shirt. For hvis jeg skulle beskrive mit besøg med tre ord, så ville det nok være de samme: smile, share, relax. Wokshop er klart min nye favorit thairestaurant i Odense.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *