Backgammon og skak er to klassiker, som aldrig går af mode

Backgammon og skak er to meget populære brætspil. Det er nogle spil, som har eksisteret i mange år. Spil som er blevet spillet i flere generationer. Det er spil, som ikke kræver særlig meget, og spil hvor man ikke behøver at være særlig mange til det. Men hvorfor er netop disse to brætspil så populære? Og hvorfor bliver de ved med at være populære mellem folk?

Bag om backgammon og skak

For at forstå hvorfor netop disse brætspil er populære, så er det en god ide at dykke ned i deres historie. På baggrund af den viden kan det være nemmere at forstå, hvorfor de stadig er populære i dag.

Skak – Ældgammelt strategisk spil

Skak er et af verdens mest populære spil. Det bliver spillet over hele verden og i flere store turneringer. Der er derfor tale om et internationalt spil. Det er et spil, som kræver fokus og strategi. Man er to personer til at spille skak. Det gælder om at sætte modparten i mat (skakmat). Dette sker ved, at man angriber modstanderens konge, uden at angrebet kan afværges. Der er derfor meget taktik i spillet, som gør det sjovt for mange. Spillet har eksisteret i rigtig mange år, og det vides ikke præcist, hvornår det blev opfundet.

Backgammon – Ældgammelt tilfældighedsspil

Backgammon er mere et tilfældighedsspil sammenholdt med strategi. Det spilles af to personer, som har hver deres farve. Der spilles her med terninger, hvorfor der er tale om et tilfældighedsspil. Man kan derfor ikke vides sikker som vinder, og det gælder om at være heldig. Det gælder om at få alle sine brikker hjem og væk fra brættet. Dette gøres ved at slå med terningen. Backgammon har eksisteret i rigtig mange år, og anses som en af de ældste brætspil. Det siges at kan spores over 5000 år tilbage.

Hvad gør dem så populære?

Men hvad er det der gør dem så populære? Baggrundsviden kan være med til at opklare dette. Der er ved begge spil tale om strategiske spil. Det ene er mere end det andet. Derudover er der i begge tilfælde tale om ældgamle brætspil. Dette kan havde noget med at gøre, hvorfor de er så populære. Det er et spil, som er gået igennem generation, og som på mange måder har samlet folk. Familier har ført brætspillet videre og sørger for, det lever videre.

Derudover er strategiske spil meget populære. Folk kan godt lide brætspil, hvor der skal tænkes. I begge tilfælde er der tale om strategiske spil, hvorfor det er populært. Du skal ved begge brætspil bruge din hjerne og tænke over dit næste træk.

En tredje ting der gør spillet populært er, at der er tale om simple brætspil. Det skal forståes på den måde, at de kræver ikke meget at spille. Begge brætspil består af en plade, samt nogle brikker. Dette vil let kunne tages med overalt. Derudover vil man også nemt selv kunne lave brætspillene ud af sten eller andre diverse materialer.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *