Nørrebro er også København

Min overbo er en ældre, elegant – og dog – herre. Men han har altså den her uvane med at ryge cigarer. Og det gør han overalt, hvor han kommer. Også i bygningens opgang. Vi er flere, der har bedt ham om ikke at gøre det. Men han forstår det ikke. Eller også glemmer han det. Det er ret irriterende. Alle kan lugte, når han har været ude at handle eller gå tur med sin lille, forkælede hund. En dag ringede han på min dør og spurgte mig, om jeg kunne hjælpe ham. (Jeg skal lige sige, at han ikke røg cigar det øjeblik!) Jeg sagde, at hvis jeg kan hjælpe ham, så vil jeg naturligvis gerne det. Jeg bød ham indenfor. Han satte sig i min sofa og kiggede på mig. Hvad vil De have hjælp til? (Han er sådan én, man ikke er dus med.)

Nedbrudt computer

Han forklarede mig, at hans computer var gået i stykker, og han ved, at jeg er god til sådan nogle tingester. Han har brug for at komme på internettet, men computeren virker ikke. Måske kunne jeg komme og hjælpe ham med at få den til at virke. Jo da, jeg kommer om en halv times tid. Har lige nogle ting, jeg skal være færdig med først. Er det ok? Det var det.
Efter en halv time går jeg op til ham. Bliver ramt af cigarlugten. Hoster. Han slukker sin cigar. Siger, at han godt ved, at vi synes, det stinker. Han nyder dog sin cigar alligevel. Kan godt lide duften.

Han hiver sin computer frem. En fin forholdsvis ny, dyr model. En lap top. Jeg ser med det samme, at han ikke har ladet batteriet op. Det er derfor, at den ikke virker. Jeg sætter stikket i kontakten, og vi venter i få minutter. Fortæller ham, at det er nødvendigt, at han lader batteriet op, ellers fungerer tingene ikke. Efter nogle minutter åbner vi computeren. Han taster sit password ind. Vi åbner Google Chrome.

Find vinduespudser

Jeg ser, han er lidt tøvende og spørger efter hvad han leder efter. Svaret overrasker mig: En vinduespudser på Nørrebro, som kan komme og pudse vinduerne. Sod fra tobakken, du ved. Ok, jeg taster inde i søgefeltet: ”Vinduespolering København” og viser ham resultatet. Han kan genkende et af firmanavnene: https://www.mempolering.dk/ .

Så er det klaret

Vi finder telefonnummeret, og han skriver det ned med sirlige bogstaver.
Jeg kigger på søgefeltet. Kommer til at spekulere over, at ordvalget ikke er mit eget. Jeg ville aldrig have søgt med ordet ”vinduespolering”. Vinduespudsning, ja helt bestemt. Måske også vinduespudser. Bliver man påvirket af sine omgivelser, når man skriver, eller var det bare cigarstanken, der ikke fik mig til bruge mine egne ord?
Jeg rejser mig for at gå. Han takker mig for hjælpen. På vej ned ad trappen er jeg ikke fri for at tænke, at den vinduespudser, som får opgaven at gøre hans vinduer rene, får en svær opgave. Sod og cigarstank. Lad os håbe, at han ikke bliver svimmel og vælter sæbevandet ud på de tykke, antikke tæpper fra Kina.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *