Stort tøj på landet

Vi bor langt ude på landet. Helt derude, hvor kragerne vender om. Her er smukt og stille. Og vi kan lide stilheden og naturen. Når det blæser, kan vi faktisk høre bølgerne og vinden nede ved stranden, selvom vi bor 6 km fra kysten. Det hænder – men sjældent – at vi tager ind til den nærmeste storby, som ligger ca. 25 km væk.

Store byer

Helt ærligt, jeg kan ikke se, hvorfor folk bor i storbyer: Stanken af benzin og skrald, larmen fra busser og mennesker, der råber op, fordi de ikke kan høre hinanden, de små, snævre gader og mørket nede i stueplan. Altså jeg fatter det ikke. Giv mig lys, frisk, ren luft og plads til at bevæge mig på. Plads til at tage store skridt, uden at jeg er bange for at komme til at træde nogen over tæerne. Det er det, vi vil have.

Men vi er tvunget til at køre ind til storbyen i ny og næ. Den lokale købmand har ikke alt, hvad man skal bruge. Og får vi behov for noget, som han ikke har, ja, så må vi tage ind til byen.

Tøj i store størrelser

Og der var vi så i går. Køreturen derind er smuk, men lige så snart vi nærmer os byen, så bliver vi anspændte og irriterede. Det er ikke ideelle forhold, når man skal kigge på jakker til mænd og i det hele taget tøj i store størrelser til piger. Min mand har nemlig brug for en ny jakke. Den gamle er revet godt itu, og samtidigt har jeg opdaget, at han mangler bukser og skjorter. Han er stor. Både høj og overvægtig. Så det her med at lede efter tøj, han kan passe, er noget af en prøvelse. Altså indtil vi fandt Store Drenge butikken.

For det første hader han at gå ind i prøverum. For det andet er han i forvejen irriteret over byens larm. For det tredje kan han ikke se grunden til, at han skal gå med mundbind. Det sidste er nyt for os. Men vi vil jo helst undgå at betale mange penge i bøde, når vi går i butikker. Og loven siger, at man skal bruge mundbind. Så vi trådte ind i den butik, hvor vi plejer at handle. Jeg var nogenlunde rolig, men min mand var rasende. Det var lige før, at det blev meget pinligt at høre på min mand skælde ud. Bare sådan. Ikke fordi han skældte ud på nogen eller noget. Han hvislede bare den ene ed efter den anden ud mellem tænderne.

Tag det som en mand

Jeg bad ham om at slappe af og tage prøvelsen, som en manddomsprøve. Han er jo meget macho. Men det ville han ikke. Han ville bare afsted – væk fra byen – hurtigst muligt. Ikke desto mindre fik jeg ham til at prøve to par bukser. Det ene par var for små til ham. Det andet par passede. Heldigvis. Uheldigvis havde de kun det ene par på lager – så vi købte dem på stedet og bad ekspedienten om at bestille 3 par til i samme størrelse i andre farver. Dem tager jeg så ind til byen og henter – alene -, når vi får besked om, at de er kommet på lager igen.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *