Dominans styrker forholdet

Vi skal lege, dominere og underkaste os, mener eksperterne. En ny tendens kombinerer tantriske principper om hjerteforbindelse og tilstedeværelse med den mere hardcore SM.

Hvem kunne have vidst, at underkastelse og dominans kunne bidrage positivt til et parforhold? Flere sexologer mener, at ligestillingens indtog i samfundet og soveværelserne kan skabe problemer, og en ny tendens viser, at en kombination af det hårde og lidt bløde kan være måden hvorpå man kan finde gnisten igen.

TANTRA DOMINANS

Ved første tanke er dominans nok ikke det de fleste forbinder med tantriske værdier og ømhed, men at lege med lidt magtspil kan faktisk gør dit parforhold stærkere. Det er en ny trend der kaldes for “tantra dominans”, der sætter en forbindelse med de lidt mere hardcore sexlege og mindfulness. Dominans handler nemlig ikke udelukkende om at blive smækket med pisk og dryppet med stearin, der er i høj grad et psykisk aspekt omkring det at bestemme eller blive bestemt over. Gennem det er det muligt at skabe en tilstand af tilstedeværelse og ændre bevidsthedstilstande.

-Umiddelbart virker dominans for de fleste mørk, ildevarslende og mystisk, og ofte vil man nok mene det udelukker det man normalt forbinder med tantra. Men begreberne har visse ting tilfælles. Diana D’Light er tantra sexolog og medejer af Tantra zone, og hun fortæller at tantra dominans handler om nærvær, og at det ikke er orgasmen der er målet som det ofte er med almindelig sex.

ROLLESPIL

I Tantra dominans leges der med rollerne hvor man skiftevis underkaster sig og dominerer. At lege med magt kan sætte gang i sexlivet, og det vigtigste er, at man aktivt har valgt det.

– Langt de fleste af os drømmer om enten at lade sig underkaste eller at dominere. Kønsrollerne i vores parforhold er ofte udhvisket, og her skal manden kunne træde mere i karakter mens kvinden slapper af og giver kontrollen fra sig, fortæller sexolog Sara Skaarup.

Tantra dominans handler ikke udelukkende om sex, det er en måde hvorpå man leger og arbejder med selvudvikling samt parforholds udvikling siger Sara Skaarup.

– Selvudvikling og seksualiteten er i stigende fokus, og i Tantra dominans handler det om bevidst at lege med magt og ikke ydmygelse eller vold. I mange forhold fungerer de to køn ens i hverdagens trummerum, og de har svært ved at finde den seksuelle gnist når de når til soveværelset, hvor vi i bund og grund stadigvæk ønsker at der skal være en tydelig forskel på kønnene. Kvinderne har svært ved at hengive sig, og mændene har svært ved at træde i karakter. Ved at lege med magten og rollerne kan man finde nye nydelser i at lade sig føre eller bestemme.

LÆR DIG SELV AT KENDE

Ved at lege med rollespil og magt kan vi begynde at undersøge de mange sider af os selv, både dem vi allerede kender, men også de skjulte, siger Diana D’Light.

– Vi kan gennem legen genfinde vores kreative potentiale, og den pludselige glæde, og dermed tage ejerskab over hele vores jeg. Der er intet mål i legen eller noget man skal opnå, siger Diana D’Light.

Sara Skaarup pointerer, at det handler om at vi mærker efter, og det stiller krav til at begge parter udviser respekt og er lydhøre.

– Dominans og bondage lyder som noget brutalt og voldsomt, men der findes mange nuancer af legen. Husk på, at det stiller krav til ømhed at kunne overgive sig og dominere, siger Sara Skaarup.

DET HER SKAL I OVERVEJE FØR I PRØVER DOMINANS

  • Definer roller så der ikke er nogen tvivl om hvem der dominerer og hvem der er submissiv.
  • Definer klare grænser og vælg hvor stort omfanget af legen skal være. Er det kun en seksuel leg, eller skal det også være med i hverdagen?
  • Der er ingen klare regler eller “sådan gør du”, og der er intet mål man kan nå. Det essentielle er, at få skabt en anden type forbindelse til partneren og at føle sig tryg.

Læs meget mere om sex og sexlegetøj på ABBI-SEXARTIKLER.DK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *