Brug for værktøj

En regnfuld dag i slutningen af maj. Kedeligt. Egentlig ville jeg gerne have været ude i haven og få luget lidt i bedene og sået salat sammen med min lille søn. Han elsker at få jord under neglene.
Men det er simpelthen for vådt. Og jeg vil ikke risikere våde fødder og forkølelser. Vi har lige overstået en af de her cirkler, hvor børnene konstant er syge. Ikke af Covid. Nej, bare forkølelse.

Ud at handle

Jeg har derfor fundet på, at vi skal ud og handle. Vi skal købe stort ind. Der skal købes madvarer ind til hele den kommende uge. Der skal købes legetøj til børnene – og de må gerne vælge selv. Og der skal købes legetøj til de voksne. Ja, vi skal ind i storcenteret og kigge på legetøj til ungerne. De har så mange ting, de ønsker sig. Og så skal vi i byggemarkedet. Det er her, jeg finder legetøj til mig. (Troede du noget andet?)

Værktøj fra Stanley

Og ja, jeg har absolut også kig på en del stykker værktøj, som jeg synes, at jeg har absolut brug for. Bl.a. en fugepistol. Og faktisk, så kan jeg godt bruge en ny værktøjskasse. Helst en fra Stanley. Jeg har allerede en, som er fyldt til randen med Stanley værktøj.

Jeg ved godt, at min kone bliver irriteret, når vi er i byggemarkedet. Hun hader det. Men hun finder sig i det, fordi hun ved, at når jeg har fået tilfredsstillet mit behov for nyt værktøj, og har fået talt med adskillige ekspedienter om en eller anden maskine, så kan jeg ikke nægte hende, at vi lige kommer et smut forbi den der store isenkræmmer nede på hovedgaden.

Brug for ny slibemaskine

Og her er det, hun kan finde legetøj til sit køkken. Hun elsker at kigge på brugskunst, køkkenredskaber og -gadgets. Hun kan blive henrykt over at finde en bøtte maling. Og så kan hun altid finde en grundt til, at hun lige skal købe den der ultradyre japanske køkkenkniv.

Så ja, vi skal på indkøb. Vi skal købe legetøj. Og jeg håber at kunne overtale min kone til at lade mig bruge lidt flere penge, end jeg plejer inde i byggemarkedet. Jeg har nemlig ikke kun brug for en ny værktøjskasse. Jeg har udset mig en slibemaskine til træ, som jeg bare vil have. Jeg har udtænkt en serie af argumenter for, hvorfor det er mit legetøj, der skal have prioritet i dag: Bl.a. vil jeg jo kunne slibe hendes køkkenknive, så de bliver lige så skarpe som de japanske – og dermed kan hun købe en af de andre ting, som hun ønsker sig. Fx den der flotte håndlavede salatskål, som hun så sidste gang, vi var på legetøjsindkøb.

Jeg er ikke sikker på, at hun køber det argument. Men det er værd at afprøve det. Man kan aldrig vide, vel?

I hvert tilfælde, så ved jeg, at hvis vi alle sammen kommer hjem med noget, som vi hver især er glade for, så bliver der fred og fordragelighed. Der kommer god middag på bordet. Der bliver lagt planer for små projekter i huset.

Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *